ЭТНОТОПОНИМЛЕРДИ ҮЙРЕНИЎ МӘСЕЛЕСИНЕ - Эназаров, Т.Дж.; Есемуратов, А.Е.; Бердиева, Б.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мазкур мақолада муаллифлар ономастика(яъни номшунослик)да хозирги кунда долзарб масалалардан бири - этнотопонимлар тўғрисида фикр юритишган. Эски давр мафкурасига идеологиясига оид ясама атамалар ўрнига жойларнинг қадимги атамалари қайта тикланди. Айтиб ўтилган муоммаларнинг аҳамияти юзасидан фикр билдирилиб, баъзи ўринларда уларга муносабат ҳам ўз ифодасини топган. Ўзбекистон ва Қорақалпоғистон топонимияси бой, уни тўплаш ва тадқиқ қилиш ишлари бўйича ҳам мақолада фикр билдирилган.