РЕЛИГИОЗНОСТЬ И РЕЛИГИОЗНАЯ СОЦИАЛИЗАЦИЯ - Айрапетова, А.Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада ёшларнинг диний тушунчалари, ҳамда уларни диний ижтимоийлаштириш масалалари таҳлил қилинган. Жумладан, ҳар хил олимларнинг динни ўрганишга муносабати, қарашлари ва шахсда динлиликни ривожлантириш босқичлари ўрганилган. Диний ижтимоийлаштириш тушунчасининг моҳияти, шахснинг диний сифатларининг ривожланишига таъсир эътувчи олтита таъсир кўрсаткичи ёритилган.