ЭСТЕТИКАЛЫҚ ТӘРБИЯ ЖЕКЕ АДАМНЫҢ ҚӘЛИПЛЕСИЎИНИҢ ТИЙКАРЫ - Уразимова, Т.В. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мазкур мақола ҳозирги давр кишисини эстетик, ижодкорлик тарбиялаш масалаларига бағишланган. Ўқитишин ташаббускорлик асосида амалга ошириш муҳим аҳамиятга эга, чунки ўкитиш ва ривожлантириш харакатчанлик сифатига эга ва у ўқитувчиларни ўқитишнинг сифатига боғлиқ. Таъкидлаш лозимки, ушбу сифатларнинг ривожлантирилиши ахлоқий, экологик, ватанпарварликка тарбиялашнинг бошқа ажралиб турадиган турларининг мастаҳкам асосини яратади.