ПРОШЕДШЕЕ – ОБЫЧНОЕ ВРЕМЯ И ДАВНОПРОШЕДШЕЕ ВРЕМЯ В НЕМЕЦКОМ И КАРАКАЛПАКСКОМ ЯЗЫКАХ - Ихласов, У.; Ихласов, И. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Бу мақолада қиёсий йўналишда немис ва қорақалпоқ тилларидаги ўтган замон ва қадим ўткан замон ҳақида айтилади. Оддий ўтган замон асосида белгилаб ўтилади. Немис тилидаги феълнинг замон формаларининг системасини давр, тарихий ривожланишнинг самараси эканлиги тасдиқланади.