ДЕНЕ ТӘРБИЯСЫНДА БАСКЕТБОЛ – СПОРТ ОЙЫНЫНЫҢ ТӘЛИМ - ТӘРБИЯЛЫҚ ӘҲМИЙЕТИ - Хайдаров, Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада спортнинг баскетбол тури ҳақида айтилган. Баскетболнинг физиологик, психологик хусусиятлари сўз этилган. Ушбу спорт турининг гигиеник, таълим ва тарбиявий аҳамияти ўрганилган. Ўзбекистондаги Баскетбол федерацияси хизматининг вазифалари таҳлил қилинган. Баскетбол машқларининг бажарилиши назарий жиҳатдан исботланган.