САЛАМАТ БАЛА ТӘРБИЯСЫНДА ЕРТЕКЛЕРДИҢ ӘҲМИЙЕТИ - Бекимбетова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Ушбу мақолада мактаб ёшигача бўлган болаларни қорақалпоқ этнопедагогикаси ва халқ эртаклари воситасида эзгулик ва ёвузликни фарқлаш руҳида тарбиялаш, кишилар билан муносабатда эзгуликка асосланган хислатларни намоён қилиш масалалари ҳақида фикр билдирилган. Тарбиячиларга ушбу йўналишда маслаҳатлар берилган.