MILLIY O’Z O’ZINI ANGLASHNING PSIXOLOGIK ASOSLARINI O’RGANISH - Amirova, G. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Milliy o’z–o’zini anglash tuyg’usi ijtimoiy psixologiyaning muhim kategoriyasi sifatida har bir millatga taa’lluqli. Uning ma’naviy kamoloti bilan uygunlashgan ijtimoiy psixologik hodisadir. Bu kategoriyaning millat, jamiyat hayotidagi o’rni va roli nihoyatda katta. Har qanday millatning taraqqiyoti rivoji, qudrati shu millatni tashkil etuvchi insonlarning, ayniqsa yoshlarni milliy o’z – o’zini anglash faoliyati bilan uzviy bog’liqdir. Milliy o’z – o’zini anglash tuyg’usini shakllantirish juda katta ijtimoiy kuch bo’lgan va jamiyatning muhim ijtimoiy qatlamini tashkil etuvchi yoshlarni boshqarish, tarbiyalash, mehnatga chorlash uchun keng shart – sharoitlar yaratadi. O’quvchi yoshlarning milliy o’z-o’zini anglashi orqali ijtimoiy ustanovkalar shakllanadi va bu milliy manfaatlarni anglash orqali ijobiy xatti-harakatlarga undaydi.