ЖАСЛАР САНАСЫНДА ӘДЕП-ИКРАМ ҲӘМ ҲУҚЫҚЫЙ ТӘРБИЯНЫ ҚӘЛИПЛЕСТИРИЎДЕ КӨРКЕМ ӘДЕБИЯТТЫҢ ОРНЫ - Алламбергенов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада ҳуқуқий тарбия, ҳуқуқбузарликка қарши кураш ғояларининг бадий асарларда акс этиши масаласи И.Юсупов, М.Жуманазарова, Г.Давлетова каби шоирларнинг мустақиллик йилларидаги асарлари мисолида таҳлил этилган. Шундай қилиб, одоб-икром, ҳуқуқий малака ва ҳуқуқий маданиятни ёшлар онгига сингдиришда бадиий адабиётнинг тарбия қурали сифатида бажарадиган эстетик вазифаси ниҳоятда кучли эканлиги аниқ мисоллар воситасида кўрсатиб берилган