"ФАУСТ" АСАРИ ТУРЛИ ТАРЖИМАЛАРИ ҚИЁСИЙ ТАҲЛИЛИ - Назаров, С.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мазкур мақолада Й.В.Гётенинг “Фауст” асарнинг туркий тилларга таржималари хусусида сўз юритилди. Унда “Фауст” асари тарихи ва образли воситаларининг таржимада қайта яратилиши муаммоси ўрганиб чиқилган. Мақолада хорижий ва ўзбек олимларининг “Фауст” асарига берган тавсиф ва таърифлари холисона тадқиқ қилинди. Унда таржима ва адабиётнинг замон ва макон доирасида ўрганилиши нечоғлик зарур эканлиги баён қилинган. Мақолада Фауст образи орқали инсон концепцияси турли динлар, менталитетлар ва қарашлар тимсолида алоҳида ёритиб берилган.