ПУБЛИЦИСТИКАНЫҢ ЖЕККЕ МЕТОДЛАРЫ (2-мақала) - Машарипова, Т.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақолада публицистик методларнинг тизими келтирилган ва тавсифланган. Муаллиф кўрсатганидек, методларни уч даражага бўлиб, ўрганиш мақсадга мувофиқдир: ялпи, умумий ва хусусий. Публицистиканинг ялпи методи диалектика деб топилган бўлса, умумий методи оммавий тезкор долзарб экспрессив рефлексиядир. Хусусий методларнинг сони чексиз, уларнинг аниқ бир таснифи тадқиқотчининг ёндашувига боғлиқ: мавзу танлаш усуллари, фактларни йиғиш ва уларни ишлаш усуллари, матнларни ҳиссиётлар билан бойитиш усуллари ва ҳ.к.