DIFFERENT ASPECTS OF ENGLISH IDIOMS - Rzaeva, R.K.; Eshimbetova, N. (SCIENCE and SOCIETY, 2017)
Мақола инглиз тили идиомаларининг характерли хусусиятларини ўрганишга бағишланган. Мақолада таъкидланадики, идиомалар мадатиятни, анъана ва урф-одатларни акс эттиради, шу сабабли ҳам уларни яхши ўзлаштириш учун ижтимоий-маданий ва маданиятлараро маданий компетентцияга эга бўлиш зарур. Идиомаларни билиш ва уларнинг нутқда қўлланилишини англаш нутқнинг ифодалилигини, эмоционал ва таъсирчанлигини оширади, шунингдек, инглиз, тилини ўрганаётган ўқувчиларнинг сўз бойлигини оширади.