БЕРДАҚ ШЫҒАРМАЛАРЫНЫҢ КӨРКЕМ-ЭСТЕТИКАЛЫҚ ДӘРЕКЛЕРИ - Тоқымбетова, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада шоир ижодининг бадиий-эстетик хусусиятлари тадқиқ этилади. Асарлари ғоявий-тематик, жанрий талқин, шунингдек, адабий алоқа ва таъсир масалари ўрганилади. Бердақ лирикасининг жанр хусусиятлари тарихий шароит, адабий муҳит билан боғлиқ ҳолда, шунингдек, уларнинг бадиий эстетик хусусиятларининг шаклланишида фольклор эстетикасининг, шарқ классиклари асарларининг таъсири таҳлил этилади.