ӘЖИНИЯЗ ШЫҒАРМАЛАРЫНДА ҚОЛЛАНЫЛҒАН ФИТОНИМЛЕР ҲАҚҚЫНДА - Қарлыбаева, Г.; Өтемисов, Ә. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада XIX аср қорақалпоқ адабиётининг буюк шоири Ажиниёз асарлари луғат таркибидаги ўсимлик атамалари ўрганилган. Уларнинг ўз ва кўчма маъноларининг ўзига хос хусусиятлари таҳлил қилинган. Ўсимлик атамаларининг семантик маъно қирралари мисоллар орқали ёритиб берилган.