САҲРАДАҒЫ МУҲАББАТ ДӘСТАНЫ (К.Рахмановтың «Шөл дәстаны» поэмасында конфликт ҳәм характер) - Дабылов, П.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада таниқли қорақалпоқ шоири Кенгесбой Рахмановнинг «Чўл достони» поэмасида конфликт ва характер масаласи тадқиқ қилинади. Мақолада поэманинг жанрий хусусиятларини ва қаҳрамонлар характерини шакллантиришда конфликтнинг роли ўрганилади.