THE CONCEPT “MOTHER/AHA” IN PROVERBS OF THE KARAKALPAK LANGUAGE - Usenova, G.; Seytjanova, L.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Ушбу макола «Она» тушунчасининг қорақалпоқ тили маколларидаги тасвирий ва таркибий таҳлили ҳақида. Ишнинг максади қорақалпоқ тилида «Она» тушунчасига тегишли мақолларни тасвирлаш ва таҳлил қилиш. Мақолада тасвирлаш ва таркиблаш таҳлили усуллари қулланилган. Ушбу концепт универсал, у ўзининг тушунчасига эга бўлиб, қорақалпоқ маданиятини таърифлайдиган удумларни, урф-одатлар ва эътиқодларни акс эттиради.