ВАЛЕНТНОСТНЫЕ ПАРТНЁРЫ ПРИЛАГАТЕЛЬНОГО - Байниязова, С.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Маколада олмон тилидаги сифатлар валентлиги бўйича сўз боради. Бунда валентлилик кенг маънода синтактик ва семантик доирада тушунилади, актант атамаси воситасида синтактик боскичда бўш ўринларни тўлдирувчи гап бўлаклари тушунилади. Немис тилидаги сифатлар валентлигининг хусусиятлари ва услублари кўриб чикилади. Муаллиф валентлилик хусусиятларини мисоллар оркали тушунтириб берган.