ШИМОЛИЙ–ҒАРБИЙ ЎЗБЕКИСТОН АРХЕОЛОГИК ОБЪЕКТЛАРИ: ТАДҚИҚОТЛАР ВА НАТИЖАЛАР - Каландаров, У. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Бу мақолада Жанубий Орол бўйи, Амударёнинг қуйи қисмидаги ноёб археологик объектлардаги тадқиқотлар ва уларнинг натижалари баён қилинган. Қорақалпоғистон ва Хоразм ҳудудидаги қадимги ва ўрта асрларга оид археологик объектлардан қадимги арамей ёзувлари, тангалари, ҳайкаллар, рангли расмларининг топилиши аждодларимизнинг тили, дини, бадиий санъати тарихини ўрганишда катта археологик манба бўлиб ҳисобланади.