ПУҚАРАЛАРДЫҢ ЖЕКЕ ҲУҚЫҚЛАРЫ ҲӘМ ОЛАРДЫҢ КОНСТИТУЦИЯЛЫҚ ТӘРЕПТЕН ҚОРҒАЛЫЎЫ - Исмаилова, З. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Инсон ва унинг ҳуқуқи ҳозирги даврнинг энг муҳим масалаларидан бири бўлиб ҳисобланади. Давлатимизнинг олий қадрияти – инсон, унинг ҳаёти ва бошқа ҳуқуқларини ҳимоя қилиш ҳисобланади. Ўзбекистон Республикаси Конституцияси, Ўзбекистон Республикасида чиқарилган қонунлар ва қонуний ҳужжатлар, буларнинг барчаси инсон ва фуқароларнинг шахсий ҳуқуқларини таъминлашда асосий манба ҳисобланади.