СУВ ХЎЖАЛИГИ ОБЪЕКТЛАРИДА БАХТСИЗ ҲОДИСАЛАР ЮЗАГА КЕЛИШИНИНГ ИЕРАРХИК БОСҚИЧЛАРИ - Ибрагимов, Э.И.; Газиназарова, С.; Сададдинов, У. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Ушбу мақолада ―Инсон – машина – ишлаб чиқариш муҳити‖ тизимини ташкил қилувчи элементларга боғлиқ равишда объектда бахтсиз ҳодиса содир бўлиш хавфи туғилиши ва ривожланишининг умумий иерархик схемаси ҳамда тизимда жароҳатланиш содир бўладиган ҳолатлар шаклланишининг табиатини очиб бериш, хавфли ҳолатлар юзага келишини рағбатлантирувчи ҳодисалар ўртасидаги ўзаро алоқа ва боғланишларни аниқлаш, шунингдек, хавфсиз меҳнат шароитларини башорат қилиш ва яратиш ҳақидаги хулосалар баён қилинган.