АДАБИЙ МАТН ВА МУСТАҚИЛ ФИКРЛАШ - Ниёзметова, Р.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада адабий матн мазмунини тўлиқ тушунишни таъминловчи ашёлар мавжуд бўлган шароитда ҳам мустақил фикрлашни тайёрловчи чоралар кўриш, иш турларини жорий этиш зарурлиги кўзда тутилган. Бунда талабаларнинг таълимий ўқиш чоғида айрим лексик ва грамматик хато қилишларига йўл қўйиш, гуруҳли ишлар жараёнида бир-бирининг нуқсонларини кўрсатиб туриш ва аста-секин, оғриқларсиз бартараф этиш зарурлиги билдирилган.