Б.ГЕНЖЕМУРАТОВТЫҢ АЗАМАТЛЫҚ ЛИРИКАСЫНЫҢ КӨРКЕМЛИК ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Сагидуллаева, Ж.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мазкур мақола қорақалпоқ адабиётшунослигида долзарб масалалардан бири Б.Генжамуродовнинг гражданлик лирикасининг бадиий хусусиятларини тадқиқ этишга бағишланган. Мақолада ушбу бадиий изланишлар шоирнинг 1980-2000-йиллардаги шеърияти мисолида таҳлил этилади. Ҳозирги адабий жараёнда лирика жанрининг янгича бадиий шакл ва интеллектуал хусусиятлар билан бойишида Б.Генжамуродовнинг бадиий изланишларининг ўрни илмий ва бадиий таҳлиллар асосида исботлаб берилади. Тадқиқотчи мақолада Б.Генжамуродовнинг граждан лирикасининг бадиий хусусиятларини адибнинг индивидуал услуби ва бадиий мушоҳада маҳорати билан боғлиқ очиб беради. Тадқиқотчининг шоир лирикасининг бадиий хусусиятлари бўйича илмий натижалари келажакда қорақалпоқ адабиётшунослигида индивидуал шоирлар, шу жумладан, Б.Генжамуродов лирикасини янгича илмий йўналишларда тадқиқ этишда асос вазифасини ўташи мумкин.