ҚАРАҚАЛПАҚ ӘДЕБИЯТТАНЫЎ ИЛИМИНДЕ ӘДЕБИЙ БАЙЛАНЫСЛАРДЫ ҮЙРЕНИЎ МӘСЕЛЕСИ - Байниязова, Т.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақола қорақалпоқ адабиётшунослигида адабий алоқаларни ўрганиш масаласига бағишланган. Узоқ тарихга эга қорақалпоқ адабиёти ўзининг тараққиёти борасида бошқа халқлар бадиий сўз ижодиёти билан алоқада ривожланиб келди. Қорақалпоқ олимлари миллий адабиётнинг аҳамиятли масалаларини тадқиқ этишда уни бошқа халқлар адабиёти билан алоқада ўрганганлар. Бугунги кунда миллий адабиётшунослик илмида адабий алоқалар масаласига доир кўплаб материаллар мавжуд. Мақола муаллифи ушбу тажрибаларни умумлаштириб, қорақалпоқ адабиётида бадиий алоқалар масаласида кенг қамровли махсус изланишлар олиб бориш зарурлиги ҳақида сўз юритади.