XX ӘСИР ҲӘМ XXI ӘСИР БАСЛАРЫНДА ҚАРАҚАЛПАҚ ЭПОСЛАРЫНЫҢ СЫРТ ЕЛЛЕРДЕ ҮЙРЕНИЛИЎИ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Алламбергенова, Г.К.; Бахадырова, С.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада қорақалпоқ эпослари XX аср ва XXI аср бошларида чет элларда ўрганилиши масалалари кенг ёритилган бўлиб, унда ўша даврларда яшаб, ижод билан шуғулланган В.Тўғон, В.М.Жирмункий, К.Райхл каби чет эл олимларининг достонларимизни ўрганиши, ташвиқ қилиши масалалари кенг ёритилган. Айниқса, немис олими К.Райхлнинг XX аср охири XXI аср бошларида қорақалпоқ халқ достони «Едиге»ни ўрганиши, нашр қилиши, тадқиқ қилиши бобидаги хизматларига илмий нуқтаи назардан холисона баҳо берилган.