ИККИ ТИЛЛИЛИК ШАРОИТИДА ЛЕКСЕМА ҲОСИЛ ҚИЛИШНИНГ БИР УСУЛИ ҲАҚИДА - Жўраев, Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада Зарафшон водийси ўзбек ва тожик тилларида сўз ўзлаштирилиши ҳақида фикр юритилган. Сўз ўзлаштиришнинг ўзига хос жиҳатларидан бири сифатида морфологик усулнинг ҳар икки тилга хос воқеланиши материаллар асосида таҳлил этилган. Таҳлилда бадиий ва сўзлашув нутқи материалларидан фойдаланилган ҳамда улар тегишлича ёритилган.