АТАҚ ҲӘМ ЛАЎАЗЫМ АТЛАРЫНАН ПАЙДА БОЛҒАН ТОПОНИМЛЕР - Абишов, Г.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Топонимлар географик объектларнинг хусусиятини, номларини билдиради. Уларнинг пайдо бўлишига ҳар хил омиллар сабаб бўлади. Чимбой тумани топонимлари ўзининг семантик хусусиятларига эга. Мақолада мазкур тумандаги титул, мансаб, амал, унвонни ифодаловчи сўзлардан ҳосил бўлган номлар таҳлили берилган. Ушбу номларнинг пайдо бўлиш сабаблари, топоним ясашдаги хизмати кўрсатилган.