ҚОЛАЙСЫЗ ФАКТОРЛАРҒА ОРГАНИЗМНИҢ ШЫДАМЛЫЛЫҒЫН АРТТЫРЎДА ФИЗИКАЛЫҚ ШЫНЫҒЫЎЛАРДЫҢ ӘҲМИЙЕТИ - Палўанова, Г.Ж.; Қутлымуратов, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Организм чидамлилигини оширишнинг энг қулай усули жисмоний машқлар билан шуғулланишдир. Бу мақолада жисмоний машқларнинг организм ҳаракат аппарати (суяклар ва мушаклар) ва ички органлари (ҳазм қилиш, нафас олиш, айириш, юрак-қон томир тизими, нерв тизими, ички секреция безлари) ишларининг фаолиятини яхшилаш, ташқи ва ички муҳитнинг салбий омилларига организм чидамлилигини ошириш ҳақида маълумотлар берилган.