ТАБИЙИЙ ГЕОГРАФИЯ ДАРСЛАРИДА МАҲАЛЛИЙ ГЕОГРАФИК ТУШУНЧАЛАРНИ ЎРГАТИШ ЙЎЛЛАРИ - Гаипова, Р.Т.; Утепова, Г.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мазкур мақолада географик тушунчалар ва уларнинг умумий ва хусусий тушунчаларга бўлиниши тўғрисида, табиий география дарсларида кўргазма воситалар орқали тушунтиришнинг аҳамияти ҳақида фикрлар берилган. Шунингдек, республикамизнинг Амударё дельтаси, Қорақалпоғистон Қизилқуми, Қорақалпоғистон Устюрти ва уларнинг ўсимлиги, ҳайвонот дунёси ва тупроғи бир-биридан ажиралиб туриши ҳақида сўз юритилади.