ҚАРАМАЛЛАР СҮТИНИҢ БИОСИНТЕЗЛЕНИЎИ ҲӘМ ФИЗИКА-ХИМИЯЛЫҚ ҚӘСИЙЕТЛЕРИ - Алламуратов, Б.; Алламуратова, З.; Есемуратов, П. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада қорамолларнинг ошқозонида ҳосил бўлган микроорганизмлар фаолиятида оқсилларнинг аминокислоталар ва амиакда парчаланиши натижасида биосинтезланиш ҳосил бўлиши жараёни ёритилган.