MURAKKAB TOKLI TIZIM MAGNIT MAYDONI INDUKSIYASINI HISOBLASHGA OID METODIK TAVSIYA - Yavidov, B.; Jumaboyeva, O.; Abdujamilov, A.; Ro'zimova, M. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Maqolada murakkab tokli tizimlar magnit maydonini topish masalalarining yechilishiga oid metodik tavsiyalar berilgan. Murakkab tokli tizim magnit maydonini sodda tokli o’tkazgichlar magnit maydoni yig’indisi orqali ifodalash taklif qilingan. Metodik tavsiyalar umumiy tavsifga ega va ixtiyoriy tokli tizim magnit maydonini hisoblashga imkon beradi. Berilgan metodik tavsiyalarning qo’llanilishi aniq masalalar yechilishida ko’rsatilgan. Xususan, teng tomonli uchburchak shaklidagi tokli kontur, sharsimon q’altak va yarim sferik nova shaklidagi tokli o’tkazgich magnit maydoni induksiyasi topilishi keltirilgan.