ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕ СОМАТИЗМЛЕР МЕНЕН КЕЛГЕН ФЕЙИЛ ФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕР - Қурбанбаева, Б.; Ерлепесова, Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада қорақалпоқ тилидаги соматизмлар билан келган феъл фразеологизмлари ҳақида фикрлар берилади. Қорақалпоқ тилида одам аъзолари атамалари орқали қўлланилган фразеологизмлар тилда кўп қўлланилади. Уларнинг кўпгина сўз туркумлари билан бирга келишлари кўплаб учрайди.