ЭШИТИШДА НУҚСОНИ БОР БОЛАЛАРНИНГ ИЖТИМОИЙ МУҲИТГА МОСЛАШИШИ - Тасбаева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Ушбу маколада эшитишида нуқсони бор болаларнинг ижтимоий мухитга мослашиши хақида фикр юритилади. Маколада мактабгача ёшдаги эшитишда нуксони бўлган болалар учун муносиб шарт – шароитларни яратиш бўйича сўз юритилади. Боғчада бундай болалар билан эшитиш кобилятини ривожлантириш ва огзаки нутқини ўстириш бўйича махсус коррекцион ишлар олиб борилиши тахлил этилган. Маколада мактабгача ёшдаги кар болаларнинг ахлокий тарбиясига хам катта эътибор берилади. Эшитишида нуксони бор болалар учун дўстона муносабатлар, биргаликда бажарилган ишлар, кувнок ўйинлар ижтимоий мослашишнинг хусусиятлари тўгрисида тўхтаб ўтилган.