ШЫҒЫС ОЙШЫЛЛАРЫ ЕРКИН ПИКИРДИ РАЎАЖЛАНДЫРЫЎШЫ ФАКТОРЛАР ҲӘМ ШӘРТ-ШӘРАЯТЛАР ҲАҚҚЫНДА - Кенжебаева, К.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Маколада Шарк мутафаккирларининг ёш авлодни тарбиялашга доир бой фикрлари таҳлили берилган.Талабаларда мустакил фикрни шакллантиришда билим,куникма ва малакаларни ривожлантириш йуллари хакида фикрлар билдирилган. Инсон, тафаккурининг кудрати вокеа ходисаларни бир-бири билан таккослаш,анализ килиш оркали ажратиш мумкин эканлиги айтилган. Бу борада укитувчиларнинг роли катта эканлигин билдирилади.