СТРУКТУРНО-СЕМАНТИЧЕСКИЕ И ТИПОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ ЭКОЛОГИЧЕСКИХ ТЕРМИНОВ В КАРАКАЛПАКСКОМ И АНГЛИЙСКОМ ЯЗЫКАХ - Шаниязов, Б.Ж.; Отенова, Ф.Т.; Уразбаева, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада экологик терминлар ва уларнинг семантик-структурал ва типологик хусусиятлари сўз қилинади. Ушбу терминларнинг ҳарҳил тизимдаги тиллардаги лексик маънолари, умумистеъмолдаги хусусиятлари, шунингдек, терминологиядаги синонимия масалалари баён қилинади.