SHUHRATNING «OLTIN ZANGLAMAS» VA O‘.HOSHIMOVNING «TUSHDA KECHGAN UMRLAR» ROMANLARI ANALOGIK TALQINI - Yadgarova, M. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Maqolada xalqimiz boshidan o‗tgan qora kunlar, qatag‗on davri yoritilgan romanlar tahlilga tortiladi. Bunda asosan qatag‗on mavzusining sobiq ittifoq davrida yoritilishi va joriy mavzuning bugungi kundagi talqini analogik aspektda tadqiq qilinadi. Maqolaga Shuhratning «Oltin zanglamas» va O‗.Hoshimovning «Tushda kechgan umrlar» romanlari asos qilib olingan.