АНГЛИЧАН ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ФОЛЬКЛОРЫНДА ЕРТЕКЛЕРДИҢ ӘДЕБИЙ ЖАНР СЫПАТЫНДА КӘЛИПЛЕСИЎИНИҢ САЛЫСТЫРМАЛЫ ҮЙРЕНИЛИЎИНДЕГИ АЙЫРЫМ МӘСЕЛЕЛЕР - Сайтова, З. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақола инглиз ва қорақалпоқ халқ эртакларини қиёсий ўрганиш масалаларига бағишланган. Унда муаллиф эртак қаҳрамонларининг тасвирланишига алоҳида диққат қилиб, икки қардош бўлмаган халқ эртакларининг композион-сюжети масалаларини таҳлил қилади. Тадқиқот натижаларидан муаллиф икки маданиятга хос эртаклар намуналаридан умумий типологик ўхшашликлар ва ғоявий - композицион тузилишидан муштаракликлар топади.