СОЦИОКУЛЬТУРНЫЕ АСПЕКТЫ НЕКОТОРЫХ ПОНЯТИЙ В АНГЛИЙСКОМ ЯЗЫКЕ - Рзаева, Р.К.; Ешимбетова, Н.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақола тил ва маданият оралиғида юзага келган, ниҳоятда долзарб ҳисобланган лингвомаданиятшунослик муоммоларига бағишланган. Ишда бадиий адабиёт материаллари асосида инглиз тилидаги баъзи тушунчаларнинг ижтимоий-маданий аспектлари ва лексик деталлаштирилиши масалалари қаралган. Тадқиқотлар шуни кўрсатадики, «мазали», «мазасиз», «тоза», «ифлос» тушунчалари инглиз тилида ҳар хил ифода қилинади, улар социолингвистик шартланган ёки бошқача айтганда, улар жамиятнинг урф-одатларини, анъаналарини, қоида ва бошқа меъёрларини акс эттиради.