ОБРАЗОВАНИЕ ПАССИВНОГО ЗАЛОГА В АНГЛИЙСКОМ И В КАРАКАЛПАКСКОМ ЯЗЫКАХ - Пренова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада инглиз тили актив ва пассив конструкциялари семантикаси баён қилинган. Уларнинг қандай воситалар билан ифодаланиши ва ушбу конструкцияларни қорақалпоқ тилига тўъри таржима қилиш муаммолари атрофлича ёритилган. Нисбат категорияларининг инглиз ва қорақалпоқ тилларидаги ўрни кўриб чиқилган.