ӘЖИНИЯЗ ШЫҒАРМАЛАРЫ ТИЛИНДЕ СИНОНИМЛЕРДИҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Қарлыбаева, Г.Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада Ажиниёз асарлари тилидаги синонимларнинг қўлланилиши ва уларнинг услубий ҳусусиятлари ўрганилган. Сўзнинг кўп маънолилиги асосида пайдо бўлган синонимлар лингвистик томондан талқин қилинган. Шоир асарларидаги контекстуал синонимлар мисоллар ёрдамида ёритилган.