ГАПНИНГ СИНТАКТИК ТАҲЛИЛИГА ЁНДАШУВЛАР - Хабипова, Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Ушбу маколада жаҳон тилшунослигидаги гап тахлилига турлича ёндашувлар кўрсатилиб, гап тахлилини компонентларга ва синтаксемаларга ажратиб таҳлил килишнинг бахсталаб масалалари кўрсатилган. Гап курилмаси компонентларга ажратиб тахлил қилинса, функционал синтаксисда эса гап таркибида иштирок этган бирликларни синтаксемаларга ажратиб тахлил килишни такозо этилади.