ҚАРАҚАЛПАҚ ӘДЕБИЯТТАНЫЎ ИЛИМИНДЕ ЛИРИКАЛЫҚ ҚАҲАРМАН ОБРАЗЫНЫҢ ИЗЕРТЛЕНИЎИ - Дабылов, П.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада қорақалпоқ адабиётшунослигида лирик қаҳрамон образи тадқиқи йўналишлари таҳлил қилинган. С.Ахметов, Қ.Камалов, Т.Мамбетниязов, К.Худайбергенов, Қ.Оразымбетов каби олимларнинг илмий назарий қарашларига шарҳлар берилган. Лирика, лирик қаҳрамон ва муаллиф образининг хусусиятлари очиб берилади. Лирик қаҳрамон образи яратилишида шоир маънавий дунёсининг тутган ўрни ва аҳамияти ўрганилади.