ЖӘҲӘННИҢ ЖЕР-СУЎ РЕСУРСЛАРЫ ҲӘМ АЗЫҚ-АЎҚАТ МОЛШЫЛЫҒЫН ДҮЗИЎ МАШҚАЛАЛАРЫ (глобал экономика мысалында) - Пренов, А.Б.; Гаипова, Р.Т.; Умаров, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2016)
Мақолада ҳар хил иқтисодий ривожланиш даражасига эга бўлган, интеллектуал-инновацион фаолият натижасида тараққий қилган давлатлар ишлаб чиқариш кучларидан фойдаланиш мақсадида жаҳоннинг баъзи бир қитъа ва давлатлари заҳираларидан оқилона фойдаланиш контекстида дунё иқтисодиётида ер-сув заҳираларининг ўринлашиши хусисиятлари қараб чиқилган