«МУҢЛЫҚ ЗАРЛЫҚ» ДӘСТАНЫНДАҒЫ СЮЖЕТ ҲӘМ МОТИВЛЕР УҚСАСЛЫҒЫ - Базарбаева, Г. (НАУКА и ОБЩЕСТВО, 2023)
Мақолада қорақалпоқ ва қозоқ халқ достонлари «Муңлық Зарлық» достони қиёсий тарзда ўрганилган. Икки халқ достонларидаги сюжет ва мотивлардаги ўхшашлик достон контексти асосида таҳлил қилинган.
Keywords: эпос; образ; типология; литературное повествование; сюжет; мотив; богатырское пение; версия; вариант