ҚАРАҚАЛПАҚ ӘДЕБИЯТЫНДА ЖАҢА ДӘРЬЯ ДӘЎИРИ ТАРИЙХЫНЫҢ СӘЎЛЕЛЕНИЎИ ҲӘМ ОНЫ ОҚЫТЫЎДЫҢ ГЕЙПАРА МӘСЕЛЕЛЕРИ - Алламбергенов, К. (НАУКА и ОБЩЕСТВО, 2022)
В статье анализируется история джанадарийского периода в каракалпакской литературе и процесс её преподавания.
Keywords: Джанадарья; XVIII век; роман «Уллы тау»; «Поскан ел»; «Шежире»; «Нуртай кала»; «Каракалпак дастаны»