ЎЗБЕК ВА ҚОРАҚАЛПОҚ АДАБИЙ АЛОҚАЛАРИДА МИРТЕМИР ИЖОДИНИНГ ВОСИТАЧИЛИК РОЛИ - Қурамбоева, Г. (НАУКА и ОБЩЕСТВО, 2019)
Мақолада атоқли шоир Миртемир ижодининг ўзбек ва қорақалпоқ адабий алоқаларини ривожлантиришдаги воситачилик роли, қорақалпоқ мавзусида битган шеърлари, поэмалари таҳлил қилинади, шунингдек, қорақалпоқ адабиётидан қилган таржималари ҳақида сўз юритилади.
Keywords: литературные связи; поэма; лирика; художественный перевод; художественный цикл; поэт; писатель; национальный колорит; эпос; художественный стиль