Bo‘lajak o‘qituvchilarda ijtimoiy-madaniy kompetentlikni rivojlantirishning tarixiy asoslari hamda ijtimoiy-pedagogik omillari - Xolmirzayev, N (ILIM hám JÁMIYET, 2025)
Maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda ijtimoiy-madaniy komretentlikni rivojlantirishning tarixiy asoslari, ijtimoiy-madaniy kompetensiyaning o‘rganlishi holati, ijtimoiy-madaniy kompetensiya komponentlari, tarixiy - madaniy, milliy asoslarning o‘zaro aloqadorligini ta’minlash va umumlashtirish asosida bo‘lajak o‘qituvchilarda ijtimoiy - madaniy kompetentlikni rivojlantirishning tarixiy pedagogik omillari tahlil qilingan.