Ingliz tili oʻqitish jarayonida kollaborativ ta’lim mohiyati va samaradorlikka erishish yoʻllari - Mamataliyeva, X.M (ILIM hám JÁMIYET, 2025)
Ushbu maqola kollaborativ ta’lim metodologiyasining mohiyati va samaradorligini tahlil qiladi. Tadqiqot davomida interfaol yondashuvlar asosida talabalar bilim olish jarayonida qanday o‘zgarishlar yuz berishi o‘rganildi. Kol- laborativ ta’lim ingliz tilini o‘qitishda qanday samaradorlik berishi aniqlanib, statistik tahlillar orqali tasdiqlandi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, ushbu metod talabalar o‘rtasidagi hamkorlikni oshirish, muloqot kompetensiyalarini rivojlantirish va ta’lim samaradorligini yaxshilashda muhim ahamiyat kasb etadi