Bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini interdisiplinar yondashuv asosida o‘quv faoliyatiga jalb etish va kreativ fikrlashini rivojlantirish mexanizmlari - Quchqorova, N.M; Jumaniyazova, G.B (ILIM hám JÁMIYET, 2025)
Ushbu maqola talabalarni interdisiplinar yondashuv asosida kreativlik va metakognitiv kompetensiya- larini rivojlantirishning pedagogik asoslarini o‘rganadi. Maqolada interdisiplinar ta’limning talabalarni qanday qilib yanada ijodiy, tanqidiy va mustaqil fikrlashga undashi, o‘z o‘rganish jarayonini boshqarish va tahlil qilish qobiliyatlarini qanday rivojlantirishi ko‘rsatilgan.