Qoraqalpoqlar etnologiyasi tarixiga doir - Abdullayev, M.A (ILIM hám JÁMIYET, 2023)
Maqolada Xorazm vohasi va Qoraqalpog‗istonda mustaqillikgacha va mustaqillik davrida amalga oshirilgan etnografik ekspeditsiyalarning o‗ziga xos jihatlari aks etgan. Xususan, mustaqillik yillarida yosh etnograf-olimlar tomonidan amalga oshirilgan tadqiqot ishlarining tahliliy natijalari haqida so‗z boradi.