Ona tili sintaksisi fanini o‗qitishda modellashtirish metodi zamonaviy pedagogik texnologiya sifatida - Roʻziyeva, S.H (ILIM hám JÁMIYET, 2022)
Maqolada modellashtirish texnologiyasining oliy ta‘lim ona tili sintaksisi fani darslari jarayonida zamonaviy yon- dashuv sifatida qoʻllanilishi toʻgʻrisida fikr yuritilgan. Shuningdek, maqolada modellashtirishning taʼlimdagi zaruriyati hamda afzallikla- ri haqida maʼlumotlar berilgan. Modellashtirish texnologiyaning matematik hamda tabiiy metodlari qiyoslangan.