Шахс фожиаси талқинида бегоналашув масаласи - Хамракулова, Х (ILIM hám JÁMIYET, 2020)
Мазкур мақолада шахс фожиаси талқинида бегоналашув масаласи қай ўринда тургани тадқиқ қилинади. Шундан келиб чиқиб, шахснинг ижтимоий ҳаётда ўрнини йўқотиши кўп ҳолларда фожиа билан якунланиши бадиий асарлар учун асос бўлгани кўрсатиб берилган. Шахснинг ўзидан ва жамиятдан бегоналашуви кўп ҳолларда уни тафаккур қилувчи инсонга айлантириши, баъзан эса уни фожиавий кўламда акс этишига туртки бўлгани мақола марказига олинган.